Gerard Backx, CEO van Royal HZPC Group, is geïnterviewd voor het nieuwste APG Primeur Magazine. Bij FoodQloud zijn we trots op onze samenwerking met Royal HZPC Group voor de implementatie van een nieuw NetSuite ERP-systeem.

Uitdagingen in de pootgoedmarkt

De pootgoedmarkt staat dit seizoen onder druk door natte weersomstandigheden en een afname van het areaal. Volgens Gerard Backx, CEO van Royal HZPC Group, is er minder volume beschikbaar, wat leidt tot uitdagingen in de sector. Toch verwacht hij geen daling in het consumptieaardappelareaal in Europa, omdat telers creatieve oplossingen blijven vinden, zoals het gebruik van farm saved seed.

Nieuw ERP systeem

De marktbalans is verstoord, mede door prijsstijgingen in de fritesindustrie, wat een verschuiving veroorzaakt van pootgoed- naar fritesaardappelteelt. Om deze uitdagingen aan te pakken, implementeert HZPC een nieuw ERP-systeem, in samenwerking met FoodQloud. Dit systeem ondersteunt zowel lange- als kortetermijnplanning en biedt HZPC de flexibiliteit om snel in te spelen op veranderende omstandigheden. Met de implementatie van dit systeem verwacht HZPC niet alleen efficiënter te kunnen werken, maar ook een beter inzicht te krijgen in de winstgevendheid per perceel, ras of teler. Dit stelt het bedrijf in staat om zich meer te richten op klant- en telersrelaties, zonder dat er banen verloren gaan binnen de organisatie.

Trots op samenwerking

Bij FoodQloud zijn we trots op onze samenwerking met Royal HZPC Group voor de implementatie van een nieuw NetSuite ERP-systeem, verrijkt met FoodQloud-apps. Dit stelt HZPC in staat om processen effectief te harmoniseren in heel Europa. HZPC blijft zich ondanks de huidige marktuitdagingen, innoveren en zich aanpassen om de toekomst van de pootgoedproductie te waarborgen.

Het volledige artikel lees je hier.