In de snel veranderende food industrie is er meer nodig dan geweldige producten en toegewijd personeel om concurrend te blijven. Bedrijven hebben efficiënte, gestroomlijnde operaties nodig, aangedreven door een effectief Enterprise Resource Planning (ERP) systeem. Veel food en beverage bedrijven vertrouwen op een lappendeken van applicaties voor hun business. Dit leidt echter vaak tot miscommunicatie en beperkt het vermogen van het bedrijf om te groeien en zich aan te passen. Hier zijn vijf kritieke signalen dat het tijd is voor uw bedrijf om over te stappen naar een meer geïntegreerd, cloud-gebaseerd ERP-systeem zoals NetSuite.

1. Gebrek aan realtime bedrijfsinzichten

Als uw huidige systemen het moeilijk maken om een uitgebreid, realtime overzicht van uw bedrijf te krijgen, is dat een duidelijk teken dat u een upgrade nodig heeft. Veel legacy-systemen vereisen datagegevensconsolidatie aan het einde van elke maand, wat leidt tot verouderde informatie en vertraagde besluitvorming. Naarmate uw bedrijf groeit, wordt het beheren van meerdere locaties en meer medewerkers steeds complexer, waardoor tijdige en nauwkeurige gegevensopvraging cruciaal wordt.

2. Afhankelijkheid van handmatige processen

Handmatige gegevensinvoer en reconciliatie over verschillende systemen verspillen niet alleen tijd, maar verhogen ook het risico op fouten. Papieren verkooporders en factureringsprocessen kunnen bijvoorbeeld leiden tot aanzienlijke inefficiënties en klantontevredenheid vanwege onnauwkeurige of vertraagde informatie. Als uw medewerkers meer tijd besteden aan papierwerk dan aan waardevolle activiteiten, kunnen onze FoodQloud consultants u adviseren over een nieuwe ERP-oplossing.

3. Onvermogen om aan klantverwachtingen te voldoen

In de voedings- en drankenindustrie draait klanttevredenheid om tijdige en nauwkeurige orderverwerking. Wanneer uw systemen niet in staat zijn om realtime voorraadinformatie te geven of orderstatussen tijdig bij te werken, kan dit leiden tot ontevreden klanten. Als uw klantenserviceteam moeite heeft om snel antwoorden te geven vanwege verouderde informatie, is een geïntegreerd ERP-systeem met een CRM essentieel.

4. Uitgebreid gebruik van externe boekhoudsystemen

Op zichzelf staande financiële systemen missen vaak de capaciteit om complexe transacties, meerdere verkoopkanalen en veranderende bedrijfsbehoeften aan te kunnen. Dit kan uw financiële team dwingen om extra software of spreadsheets te gebruiken, wat leidt tot inefficiënties en mogelijke fouten. Als het aanpassen van uw huidige financiële systemen aan nieuwe bedrijfsvereisten een constante strijd is, is dat een teken dat uw bedrijf zijn bestaande financiële oplossing ontgroeid is.

5. Overweldigend technologiebeheer

Het onderhouden van meerdere systemen kan zowel tijdrovend als kostbaar zijn. Frequente serverstoringen, databeveiligingsproblemen en de noodzaak van regelmatige back-ups kunnen de aandacht afleiden van kernbedrijfsactiviteiten. Een cloud-gebaseerde ERP zoals NetSuite elimineert deze zorgen door een schaalbare, veilige en altijd up-to-date oplossing te bieden. Laat FoodQloud de IT beheren, zodat u zich kunt concentreren op uw kernactiviteiten.

Als uw bedrijf een van de bovenstaande problemen ervaart, is het misschien tijd om een (nieuw) ERP-oplossing te overwegen. NetSuite biedt een uitgebreid, cloud-based ERP-systeem dat kan helpen uw operaties te stroomlijnen, de zichtbaarheid van gegevens te verbeteren en uw groei te ondersteunen. Door de cloud te omarmen, kan uw bedrijf voorop blijven lopen in de markt. Neem contact op met een van onze FoodQloud-experts.

Dit artikel is gebaseerd op een uitgebreider whitepaper. Download het volledige whitepaper (engels) hier.