Hardnekkige IT-hoofdpijn
‘Laten we eerlijk zijn: food-ondernemers krijgen vaak hoofdpijn van bedrijfssoftware en alles wat daarbij komt kijken. Natuurlijk, je hebt het nodig om je bedrijf gestructureerd te managen en de groei te faciliteren, maar je bent nooit klaar met die IT-projecten en je loopt constant tegen onvoorziene uitgaves aan. Interfacen met een portal, RF-scanners of CRM-pakket, cont(r)acten onderhouden met tig softwareleveranciers, je ERP-applicatie en de server om de zoveel jaar upgraden voor een flink bedrag, implementaties die ver over het budget heen gaan en maar weer eens extra IT-mensen aannemen of inhuren om de hele brei te kunnen beheersen, terwijl daar al zo’n tekort aan is. En dat terwijl je gewoon wilt ondernemen, je volledig wil concentreren op je leveranciers, je producten, je afnemers en je medewerkers.’
Cloud ERP: Het medicijn voor IT-hoofdpijn
FoodSuite is gebaseerd op NetSuite, een zeer complete online bedrijfsapplicatie die volgens een abbonementsmodel wordt aangeboden. Het biedt uitgebreide functionaliteit voor boekhouding, inkoop, omni-channel verkoop (incl. website, webshop en point of sale winkelverkoop), kwaliteit, productie, voorraad & magazijn, HRM, CRM en rapportage (business intelligence). Deze kun je onbeperkt uitbreiden met native NetSuite partner apps zoals EDI, WMS of zelfs een Salesforce.com connector. Deze apps kun je vanuit de online store direct inladen in je bedrijfsapplicatie. Alles is beschikbaar binnen dezelfde omgeving.
Cevaal licht een aantal overtuigende voordelen t.o.v. de klassieke oplossingen toe: ‘NetSuite cloud ERP is een echte multi-tenant online applicatie, dus geen privé gehoste oplossing die onder de noemer cloud wordt geadverteerd. Wereldwijd zitten er 45.000 bedrijven op exact dezelfde versie en je wordt automatisch geüpgraded. Je hebt dus nooit meer het gedoe van een herimplementatie. Eén initiële implementatie and that’s it. OPEX in plaats van CAPEX, dus geen grote investeringen vooraf.
Normaal zijn interfacing en maatwerk grote bottlenecks voor bedrijven. Niet met NetSuite. Omdat de applicatie al zaken als portals, CRM, HRM, business intelligence, point of sale en webshops bevat, hoef je veel minder te interfacen. De interfaces die eventueel nog wel nodig zijn, realiseer je veel sneller en gaan automatisch in het upgradeproces mee. Net als eventueel maatwerk, want ook dat is absoluut geen vies woord bij NetSuite.
Deze elementen maken de implementatie van FoodSuite een stuk makkelijker dan een klassieke applicatie, waardoor de implementatieprojecten een stuk korter worden. De implementatie van FoodSuite wordt dan ook voor een vaste prijs aangeboden en niet op basis van regie. En doordat de medewerkers van de klanten minder belast worden met de implementatie, kan de dagelijkse business veel beter doorgaan gedurende de implementatie.’
Voor wie is FoodSuite geschikt?
FoodSuite is een breed opgezet, eenvoudig te gebruiken, Cloud-pakket voor MKB-food. Het is perfect voor ambitieuze, groeiende (online) handelaren en producenten. De grote kracht zit in de integratie tussen de cloud ERP-, CRM- en Omnichannel verkoop (webshop en POS) functionaliteit.
FoodSuite is geschikt voor voedingsmiddelenbedrijven die grote behoefte hebben aan gepersonaliseerd gebruiksgemak en flexibiliteit. De applicatie is overal op elk apparaat toegankelijk. Buitendienst- en magazijn medewerkers werken real-time met dezelfde gegevens als op kantoor. Mobile warehousing is dan ook volledig geïntegreerd en daarom is er van middleware en/of interfacing nauwelijks tot geen sprake.
Voor multinationaal opererende bedrijven biedt FoodSuite oplossingen, zoals centrale vastlegging van bijvoorbeeld klanten over meerdere landen/vestigingen heen, inzicht in voorraadbeschikbaarheid over meerdere (internationale) vestigingen heen en geautomatiseerde intercompany processen. Consolideren en met meerdere valuta en/of talen werken wordt ook binnen het systeem ondervangen.
Eén van de grootste toegevoegde waarde zit volgens Cevaal in de workflow-mogelijkheden van FoodSuite: ‘Bedrijven met groeiambities willen van de ad-hoc acties en stress af. Ze willen juist structuur, overzicht en rust binnen de organisatie introduceren, zonder in te leveren op de snelheid waarmee ze ondernemen. Met FoodSuite kun je eenvoudig workflows aanmaken en activeren. Daarbij heb je met overzichtelijke dashboards altijd inzicht in de prestaties van je organisatie.’
En weg is de hoofdpijn.